21 april 2012

Tacolåda

Som ofta då det gäller LCHF-recept har jag hittat detta hos Fisken Svea. Det ser kanske inte så aptitligt ut på bilden, men det är supergott! Och enkelt att göra. Vi gjorde vår två dagar på förhand när vi hade gott om tid. Inga problem att värma sen då det var dags. Kanske därför den ser lite simmig ut eftersom den är uppvärmd i micron.

Marias tacolåda.
  • 4 dl créme fraiche
  • 200 g Philadelphiaost
  • 800 g köttfärs
  • 2 påsar tacokrydda (vi använde bara en påse)
  • paprika
  • ost
Blanda créme fraiche med Philadelphiaosten och bred ut i en ganska stor ugnsform. Stek köttet enligt anvisningar på kryddmixen. Fördela köttet jämnt ovanpå ostblandningen. Skär paprika i strimlor och sprid över köttet. Riv rejält med ost och gratinera en stund i ugnen, ca.200°, bara tills osten smält. Servera med det du tycker att man ska ha en tex mex-kväll. 

Jag var så hungrig då jag kom hem så jag orkade inte göra mer invecklat än lite sallad och tomat. Mannen som åt tidigare åt helt utan tillbehör.

Den påminde lite om ugnsomeletten, men där har man en tydligare omelettbotten, den här bottnen var inte så krämig som man skulle kunna tro, tänkte nästan på lasagne.

Inga kommentarer: